Jablková torta (fotorecept)

Autor receptu: jack

Jednoduchý zákusok k nedeľnej poobedňajšej kávičke.

35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Za stáleho miešania pridáme pomaly horúcu vodu a olej. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy s rozmerom 25 cm, ktorú sme si vymastili a vysypali múkou. Pečieme 30 min na 180 stupňov.
  2. Vychladnuté pokropíme likérom, potrieme jablkovou plnkou, na ktorú dáme šľahačkový krém. Vrch posypeme čokoládovými hoblinkami, ktoré si urobíme pomocou škrabky. Dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Jablková plnka: Očistené a na kocky pokrájané jablká dáme variť do 200 ml vody s cukrom. Ked zmäknú, pridáme zlatý klas rozmiešaný v 200 ml vody. Krátko povaríme a stiahneme z ohňa. Vychladíme.
  4. Krém: Vyšľahanú šľahačku pomaly pridávame do mascarpone, ktoré sme si predtým vymiešali s vaječným likérom.
  5. Takto tortička vyzerá v reze. Prajem vám dobrú chuťku.