Jablková torta (fotorecept)
Autor receptu: jack
Jednoduchý zákusok k nedeľnej
poobedňajšej kávičke.
35 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Za stáleho miešania pridáme pomaly horúcu vodu a olej. Do vymiešaného pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy s rozmerom 25 cm, ktorú sme si vymastili a vysypali múkou. Pečieme 30 min na 180 stupňov.
- Vychladnuté pokropíme likérom, potrieme jablkovou plnkou, na ktorú dáme šľahačkový krém. Vrch posypeme čokoládovými hoblinkami, ktoré si urobíme pomocou škrabky. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Jablková plnka: Očistené a na kocky pokrájané jablká dáme variť do 200 ml vody s cukrom. Ked zmäknú, pridáme zlatý klas rozmiešaný v 200 ml vody. Krátko povaríme a stiahneme z ohňa. Vychladíme.
- Krém: Vyšľahanú šľahačku pomaly pridávame do mascarpone, ktoré sme si predtým vymiešali s vaječným likérom.
- Takto tortička vyzerá v reze. Prajem vám dobrú chuťku.