Jablková rýchlovka (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Tento recept mám od svojej mamky, ktorá ma zasypala receptami na jablkové koláče, keď som jej vravela, že mám doma veľa jabĺk. Recept nie je nafotený celý, pretože v čase, keď som ho piekla, ani by mi nenapadlo, že ho zavesím sem. Ale jeho chuť ma prinútila, podeliť sa oň aj s vami.

40 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 200 ml
    Najprv si samozrejme ošúpeme jablká.
  2. Následne si ich samozrejme postrúhame, ja strúham na hrubšie kúsky. Do jabĺk si pridáme škoricu a 2 vanilkové cukre. Necháme ich podusiť, škorica nádherne prejde medzi jablká a takáto plnka má naozaj výbornú chuť.
  3. Na cesto zmiešame 4 vajíčka, pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Vznikne nám krásna nadýchaná pena, do ktorej prilejeme olej, mlieko, následne pridáme múku a prášok do pečiva. Všetky suroviny uvádzam v hrnčekoch ( priznám sa, mám rada tieto rýchle koláče). Používam 2dcl hrnček. Polovicu cesta vylejeme na plech a pečieme pri teplote 180 °C asi 15-18 minút.
  4. Kým sa nám pečie cesto, pripravíme si hustý puding. Ja ho robím presne ako je uvedené na zadnej strane - a teda 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy a 6 PL cukru.
  5. Keď máme cesto upečené vylejeme naň hustý puding, na to navrstvíme podusené jablká a vylejeme 2. polovicu cesta. Dáme opäť do rúry na 180 °C asi na 15 minút. A koláč máme hotový.
  6. Aby puding dobre stuhol, je lepšie nechať koláč odležať z večera do rána v chladničke.