Jablková roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

...

45 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
  3. Pridáme šťavu z citróna.
  4. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
  5. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  6. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
  7. Zatiaľ si nastrúhame jablká a pridáme mletú škoricu.
  8. Do 300ml vody si rozmiešame krémový prášok-zlatý klas, vanilkový cukor, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru a vylejeme do hrnca s postrúhanými jablkami. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút (stále miešať) a necháme vychladnúť.
  9. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
  10. Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
  11. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
  12. Natrieme vychladnutú plnku.
  13. Roládu opäť zavinieme a polejeme čokoládovou polevou.
  14. A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
  15. Čokoládovú polevu pripravíme zo 100 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) a 70g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobrú chuť!