Jablková roláda (fotorecept)
Autor receptu: ywett
...
45 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup- Najskôr vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
- Pridáme šťavu z citróna.
- V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň)
- Zatiaľ si nastrúhame jablká a pridáme mletú škoricu.
- Do 300ml vody si rozmiešame krémový prášok-zlatý klas, vanilkový cukor, 2-3 polievkové lyžice kryštálového cukru a vylejeme do hrnca s postrúhanými jablkami. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút (stále miešať) a necháme vychladnúť.
- Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.
- Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.
- Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier.
- Natrieme vychladnutú plnku.
- Roládu opäť zavinieme a polejeme čokoládovou polevou.
- A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jablka, takéto ozdoby :-)...rezané časti jablka, potrieme rozkrojeným citrónom, aby sme zabránili hnedému zafarbeniu.
- Čokoládovú polevu pripravíme zo 100 g čokolády ( s obsahom 70% kakaa) a 70g masla a roztopíme vo vodnom kúpeli.
Dobrú chuť!
|