Jablková bábovka

Jablková bábovka s orechmi

Autor receptu: lemonova

Bábovky pečiem veľmi rada. Tento recept som objavila náhodu na internete a hneď ma zaujal.* Zmenila som iba detaily podľa toho, čo som mala doma k dispozícii. Ak máte radi spojenie vlašských orechov a jabĺk, tak vyskúšajte :-)

70 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si vopred jablká. Očistite ich a nakrájajte na malé kocky (môžete ich poliať citrónovou šťavou, kým budú čakať). Taktiež si pripravte mleté a nasekané orechy. Ja som použila mleté mandle a chuť bola tiež výborná.
  2. Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom a štipkou soli do peny. Pozor, treba šľahať veľmi dlho, aby vznikla naozaj hustá nadýchaná pena. Môžete pridať mletú vanilku.
  3. Do vajíčok pridávajte po menších častiach mleté orechy a preosiatu múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Jemne ich spojte. Potom pomaly primiešajte vlažné mlieko a olej. Opäť veľmi jemne spojte. Cesto by malo byť vláčne.
  4. Napokon ešte jemne vmiešajte jablká a sekané orechy. Cesto vylejte do formy, ktorú ste si dobre vymastili a vysypali mletými orechami alebo mandľami (prípadne krupicou). Pečte pri teplote 150 °C asi 40 min. Ja som si nechala rúru vyhriať na 170 °C a keď som bábovku vložila, znížila som na odporúčanú teplotu.
  5. Nezabudnite urobiť test špajdľou :-) Bábovka má naozaj dobrú výraznú chuť, stačí ju jemne pocukrovať, ja som neurobila ani to a zjedli sme ju raz dva :-) Dobrú chuť!