Jablková bábovka
Jablková bábovka s orechmi
Autor receptu: lemonova
Bábovky pečiem veľmi rada. Tento recept som objavila náhodu na internete a hneď ma zaujal.* Zmenila som iba detaily
podľa toho, čo som mala doma k dispozícii. Ak máte radi spojenie
vlašských orechov a jabĺk, tak vyskúšajte :-)
70 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravte si vopred jablká. Očistite ich a nakrájajte na malé kocky (môžete ich poliať citrónovou šťavou, kým budú čakať). Taktiež si pripravte mleté a nasekané orechy. Ja som použila mleté mandle a chuť bola tiež výborná.
- Celé vajcia vyšľahajte s práškovým cukrom a štipkou soli do peny. Pozor, treba šľahať veľmi dlho, aby vznikla naozaj hustá nadýchaná pena. Môžete pridať mletú vanilku.
- Do vajíčok pridávajte po menších častiach mleté orechy a preosiatu múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Jemne ich spojte. Potom pomaly primiešajte vlažné mlieko a olej. Opäť veľmi jemne spojte. Cesto by malo byť vláčne.
- Napokon ešte jemne vmiešajte jablká a sekané orechy. Cesto vylejte do formy, ktorú ste si dobre vymastili a vysypali mletými orechami alebo mandľami (prípadne krupicou). Pečte pri teplote 150 °C asi 40 min. Ja som si nechala rúru vyhriať na 170 °C a keď som bábovku vložila, znížila som na odporúčanú teplotu.
- Nezabudnite urobiť test špajdľou :-) Bábovka má naozaj dobrú výraznú chuť, stačí ju jemne pocukrovať, ja som neurobila ani to a zjedli sme ju raz dva :-) Dobrú chuť!