Jablková bábovka bez tuku (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Je to jemné piškótové cesto obohatené strúhaným jablkom, ako stvorené na toto ročné
obdobie...
12 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vaječné žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme nahrubo nastrúhané očistené jablká, múku s kokosom a práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na bábovku a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 45 minút.
- Bábovku vyklopíme až po vychladnutí
- Je jemná a ľahká, môže sa podávať poliata pudingom, vanilkovou omáčkou, či potretá džemom. Nám chutila s teplým nápojom a minula sa nevídanou rýchlosťou:-) ešte pridávam foto v reze.