Jablková bábovka bez tuku (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Je to jemné piškótové cesto obohatené strúhaným jablkom, ako stvorené na toto ročné obdobie...

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vaječné žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme nahrubo nastrúhané očistené jablká, múku s kokosom a práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na bábovku a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Pečieme 45 minút.
  2. Bábovku vyklopíme až po vychladnutí
  3. Je jemná a ľahká, môže sa podávať poliata pudingom, vanilkovou omáčkou, či potretá džemom. Nám chutila s teplým nápojom a minula sa nevídanou rýchlosťou:-) ešte pridávam foto v reze.