Jablko s marcipánom a orechmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme ostrou škrabkou. Jadrovník odstránime vypichovadlom, čím sa vytvorí otvor v podobe valca. Ten potom naplníme valčekom marcipánu. Uložené na mastný papier a zabalené do alobalu dáme na dostatočne teplé miesto na grile. Pečieme dvadsať minút.
  2. Kým pečieme jablká, vložíme orechy na pár minút do rúry rozohriatej na 180 °C. Krátko pečené orechy pomädlíme medzi dlaňami, čím ich čiastočne zbavíme horkastých šupiek. Do masívnejšieho hrnca vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Do svetlého karamelu pridáme pečené orechy a spolu zamiešame.
  3. Ešte horúce orechy opatrne vyberieme na antikorovú plochu či silikónovú podložku a necháme stuhnúť. Potom ich podrvíme a nasypeme na pečené jablká.

    Tip: Ak zostane vrstva karamelu v hrnci, prilejeme niekoľko centilitrov smotany a na ohni zredukujeme na hustotu sirupu; potom pridáme oriešok masla. Takto dostaneme chutnú omáčku.