Jablčník so škoricovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: boise

V duchu hesla "Ani jablko nazmar" som sa pustila do boja s ďalšími jablkami voľne pohodenými na našej záhrade. A tak môžem s radosťou oznámiť, že ich mám o 4 menej. Ostáva už len asi milión... :P

15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Je to jednoduchý, rýchly koláč a musím uznať že ma zo všetkých jablkových pokusov zatiaľ oslovil najviac. Teda nestihol toho veľa nahovoriť, ale za tú krátku dobu čo sme boli spolu, sme si ohromne rozumeli... Všetky suroviny na cesto (okrem jabĺk) dáme do misky a vymiešame na hladkú masu.
  2. Polovicu vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy o priemere 24cm.
  3. Na to poukladáme očistené, na plátky (nie veľmi tenké) pokrájané jablká. Kľudne aj dve vrstvy.
  4. Zalejeme druhou polovicou cesta a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút.
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo so škoricovým cukrom.
  6. Necháme trošku vychladnúť, pridáme vajce a dobre premiešame.
  7. Po 30tich minútach vyberieme koláč z rúry, popicháme ho vidličkou...
  8. ...a polejeme polevou. Jemne ju rozotrieme po celej ploche koláča. Dáme piecť do rúry ešte na 20 minút.
  9. Upečený necháme vychladnúť.
  10. A vychutnávame :) Dobrú chuť!