Jablčník s tvarohom pod perinkou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Tento recept vznikol spojením viacerých osvedčených sypaných jablkových a tvarohových koláčov. Z každého receptu som vybrala tie suroviny a postup, ktorý mám už vyskúšaný a hlavne ma zaujímalo či sa nebude drobiť. Nie nedrobí sa a je šťavnatý.
24 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup
- Suroviny na sypané cesto spolu zmiešame a rozdelíme na polovicu.
- Plech vymastíme kúskom Hery
- ...troška romantiky - pre koho pečiem koláčik :-)
- Zmiešame suroviny na tvarohovú plnku. Bude riedka aby sa dala liať na sypkú zmes.
- Očistené jabĺčka postrúhame a ochutíme cukrom a orechmi
- Polovicu sypkej hmoty nasypeme na plech a rovnomerne roztrasieme
- Nalejeme tvarohovú plnku a rozotrieme, môžme pridať hrozienka
- Nasypeme druhú polovicu sypkej zmesi
- Navrstvíme jablkovú plnku
- Polejeme rozpustenou Herou a dáme piecť na 40 min pri teplote 150°C
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a rozotrieme na horúci koláč a ozdobíme grankom, dáme už len zapiecť perinku na 5 minút
- takto do zlatista, po vychladnutí nakrájame na rezy