Jablčník 2v1 (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Tento koláčik vznikol jednoducho preto, lebo rodinka sa nevedela dohodnúť či chcú koláč so snehom, alebo bez. Tak som urobila kompromis a každý si príde na svoje :-)

45 minút
na 190 °C

Postup

  1. V múke rozmiešame kypriaci prášok, pridáme ostatné suroviny a zhnetieme cesto. Dáme do chladničky odpočinúť na 30 min. až hodinu.
  2. Medzitým si olúpeme a postrúhame jablká. Ak sú veľmi šťavnaté ako moje, tak vytlačíme prebytočnú šťavu a pridáme cukor a škoricu.
  3. Z cesta si oddelíme cca. 1/3. Väčšiu časť vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a prenesieme pomocou valčeka na vymastený a pomúčený plech. Na cesto dáme jablká a zvyšnú 1/3 cesta vyvaľkáme len na polovicu veľkosti plechu a dáme na jablká. Cesto popicháme vidličkou a pečieme pri 190°C cca. 35 min.
  4. Pokiaľ sa nám pečie koláč , tak z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme cukor a tesne pred tým ako to budeme dávať na koláč , tak zľahka zamiešame orechy. Koláč po 35 min. vyberieme, na tú časť, kde nie je cesto dáme sneh a pečieme ešte cca. 10-15 min.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a polovicu koláča bez snehu pocukrujeme. Tak môžme si urobiť kávičku a vychutnávať koláčik. Každý je spokojný :-)
  6. A najviac náš kocúrik Monty :-)