Jablkovo-makový koláč
Jabĺčkovo-makový koláč bez múky
Autor receptu: redakcia
Upečte si šťavnatý koláčik podľa herečky Zuzany Vačkovej.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nastrúhame.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky a hnedý cukor vyšľaháme, prisypeme nastrúhané jablká a premiešame.
- Mletý mak zmiešame s práškom do pečiva, prisypeme k vyšľahaným žĺtkom a jabĺčkam.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme k ostatným surovinám a zľahka premiešame.
- Formu na pečenie s rozmermi asi 20 x 25 cm dôkladne vytrieme maslom. Do formy nalejeme cesto, zarovnáme
a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
- Po dopečení koláč potrieme ríbezľovým džemom a polejeme roztopenou čokoládou. Nakoniec posypeme lyofilizovaným ovocím.
- Nakrájame na kúsky a servírujeme s čerstvými jahodami.