Ivkine ľanové rožky s čerstvou rukolou
Autor receptu: tizian1cat
Ešte začiatkom decembra som našla na webstránke @iva2111 báječný recept na tmavé rožky s ľanovými semiačkami. Keďže denná doporučená dávka fytoestrogénov je 1KL ľanových semiačok a tu idú do cesta 3 polievkové lyžice, vyšlo mi, že jeden rožok denne stačí na pokrytie celej dávky a to bez chémie a iných balastných látok. Tie z nás, ktoré sú na substitučnú liečbu odkázané, vedia, prečo mi zasvietili očká. Recept som si trošku celozrnne upravila, občas do neho pridám nejakú bylinu, ale pečiem ich nonstop
210 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na kvások som dala do pekárne, zapla program miesenie a po 15 minútach, keď program skončil, som ho nechala kvasiť este 45 minút.
- Potom som do vykysnutého kvásku v pekárni pridala všetky ostatné suroviny:tekuté, potom sypké, zapla program cesto a na 1 a pol hodiny som si vyložila nohy... :-))). Mám pekáreň z Nemecka, tak jej vždy poviem - "Getrúda , teraz makaj".
- Vyberieme vykysnuté cesto z pekárne, vyformujeme na pomúčenej pracovnej doske rožky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 1 hodinu kysnúť.
- Nakoniec potrieme vlažnou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 st.C, po 10 minútach som teplotu stiahla na 180 st.C a nechala upiecť do zlatova. Asi 20 minút.
Sú skvelé, zdravé, geniálne jednoduché. DÍKY IVKA!!!!!