Ivkine ľanové rožky s čerstvou rukolou

Autor receptu: tizian1cat

Ešte začiatkom decembra som našla na webstránke @iva2111 báječný recept na tmavé rožky s ľanovými semiačkami. Keďže denná doporučená dávka fytoestrogénov je 1KL ľanových semiačok a tu idú do cesta 3 polievkové lyžice, vyšlo mi, že jeden rožok denne stačí na pokrytie celej dávky a to bez chémie a iných balastných látok. Tie z nás, ktoré sú na substitučnú liečbu odkázané, vedia, prečo mi zasvietili očká. Recept som si trošku celozrnne upravila, občas do neho pridám nejakú bylinu, ale pečiem ich nonstop

210 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na kvások som dala do pekárne, zapla program miesenie a po 15 minútach, keď program skončil, som ho nechala kvasiť este 45 minút.
  2. Potom som do vykysnutého kvásku v pekárni pridala všetky ostatné suroviny:tekuté, potom sypké, zapla program cesto a na 1 a pol hodiny som si vyložila nohy... :-))). Mám pekáreň z Nemecka, tak jej vždy poviem - "Getrúda , teraz makaj".
  3. Vyberieme vykysnuté cesto z pekárne, vyformujeme na pomúčenej pracovnej doske rožky, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 1 hodinu kysnúť.
  4. Nakoniec potrieme vlažnou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 st.C, po 10 minútach som teplotu stiahla na 180 st.C a nechala upiecť do zlatova. Asi 20 minút. Sú skvelé, zdravé, geniálne jednoduché. DÍKY IVKA!!!!!