Išlerské tortičky

Autor receptu: helica

Moja mamina tieto tortičky pečie od nepamäti, vždy na Vianoce. Skutočne sú veľmi dobré, pretože sú plnené fajnovučkou plnkou a nie iba lekvárom, aké sa u nás bežne pečú. Ak budú hotové, budem sa snažiť vložiť foto (ak sa mi to podarí).

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín spracujeme rýchlo cesto, sformujeme do tvaru gule a odložíme vo fólii do chladničky aspoň na 2 hodiny. Medzitým si pripravíme plnku.
  2. žĺtky vymiešame s cukrom, oriešky zabaríme asi 1/2 dcl horúceho mlieka a vmiešame spolu s džemom do žltkov a dobre vymiešame.
  3. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme kolieska a pečieme na pečiacom papieri podľa potreby asi pri 180 st. C ( asi tak 15 - 20 minút, nikdy som nesledovala čas)
  4. Upečené a vychladené kolieska potrieme plnkou a prikryjeme druhým suchým kolieskom. Zlepené tortíčky namáčame do roztopenej polevy. Iba vrchnú časť a po čiastočnom stuhnutí ozdobíme polovičkou orecha. Uložíme do krabice a dáme do chladna, vydržia dosť dlho.