Inšpiratívny mletý rezeň (fotorecept)
Autor receptu: jody
Ako inak, inšpirovala som sa varechou, bolo tu nedávno pár receptov na mletý rezeň, tak
som si to zasa prispôsobila. Ďakujem všetkým, od koho som opisovala... :-)
4 - 6 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Syr nastrúhame najemno a zmiešame s mäsom, rožkami pokrájanými nadrobno a poliatymi mliekom, pórom na kolieska, dvomi vajíčkami a soľou. Aj je zmes pririedka, pridáme strúhanku.
- Fašírkovú zmes necháme aspoň pol hodinky odstáť v chladničke. Potom formujeme menšie ploché rezníky, obalíme v strúhanke (kto má chuť a čas, v trojobale) a vypražíme.
- Z uvarených zemiakov, masla a mlieka spravíme strapatú kašu (neviem ako sa to povie po slovensky :-) je to niečo ako šťouchané brambory, proste nie hladká krémová kaša) a k rezňom podávame spolu s horčicou a surovou cibuľou.
Dobrú chuť.