Inšpiratívny mletý rezeň (fotorecept)

Autor receptu: jody

Ako inak, inšpirovala som sa varechou, bolo tu nedávno pár receptov na mletý rezeň, tak som si to zasa prispôsobila. Ďakujem všetkým, od koho som opisovala... :-)

4 - 6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Syr nastrúhame najemno a zmiešame s mäsom, rožkami pokrájanými nadrobno a poliatymi mliekom, pórom na kolieska, dvomi vajíčkami a soľou. Aj je zmes pririedka, pridáme strúhanku.
  2. Fašírkovú zmes necháme aspoň pol hodinky odstáť v chladničke. Potom formujeme menšie ploché rezníky, obalíme v strúhanke (kto má chuť a čas, v trojobale) a vypražíme.
  3. Z uvarených zemiakov, masla a mlieka spravíme strapatú kašu (neviem ako sa to povie po slovensky :-) je to niečo ako šťouchané brambory, proste nie hladká krémová kaša) a k rezňom podávame spolu s horčicou a surovou cibuľou. Dobrú chuť.