Kuracie prsia

Indické maslové kura podľa Lukáša Bielku (videorecept)

Autor receptu: sons

Tentokrát nám navaril renomovaný vlasový stylista Lukáš Bielka. Jeho voňavé maslové kura dokazuje, že je doma nielen vo vlasovom štúdiu, ale aj v kuchyni.

Postup

  1. Marináda: Prelisovaný cesnak zmiešame s olivovým olejom a na malé plátky nakrájaným zázvorom.
  2. Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme marinádou, premiešame a necháme odstáť približne 30 minút.
  3. Omáčka: Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme garam masala, kardamóm, mletú papriku a podlejeme trochou vody. Pridáme kryštálový cukor, prelisovaný cesnak, kurkumu, klinčeky, kešu oriešky, maslo a premiešame. Nakoniec do omáčky pridáme paradajkový pretlak.
  4. Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Pridáme smotanu na šľahanie, ochutíme citrónovou šťavou, dôkladne premiešame a ešte krátko povaríme.
  5. Namarinované kuracie mäso opražíme na rozpálenej panvici. Počas praženia mäso osolíme. Hotové mäso pridáme do omáčky.
  6. Na rozohriatom oleji opražíme ryžu, podlejeme vodou, osolíme a uvaríme.
  7. Podávame ozdobené nasekanou koriandrovou vňaťou.