Kuracie prsia
Indické maslové kura podľa Lukáša Bielku (videorecept)
Autor receptu: sons
Tentokrát nám navaril renomovaný vlasový stylista Lukáš Bielka. Jeho voňavé maslové kura dokazuje, že je doma nielen vo vlasovom štúdiu, ale aj v kuchyni.
Postup
- Marináda: Prelisovaný cesnak zmiešame s olivovým olejom a na malé plátky nakrájaným zázvorom.
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme marinádou, premiešame a necháme odstáť približne 30 minút.
- Omáčka: Na drobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme garam masala, kardamóm, mletú papriku a podlejeme trochou vody. Pridáme kryštálový cukor, prelisovaný cesnak, kurkumu, klinčeky, kešu oriešky, maslo a premiešame. Nakoniec do omáčky pridáme paradajkový pretlak.
- Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Pridáme smotanu na šľahanie, ochutíme citrónovou šťavou, dôkladne premiešame a ešte krátko povaríme.
- Namarinované kuracie mäso opražíme na rozpálenej panvici. Počas praženia mäso osolíme. Hotové mäso pridáme do omáčky.
- Na rozohriatom oleji opražíme ryžu, podlejeme vodou, osolíme a uvaríme.
- Podávame ozdobené nasekanou koriandrovou vňaťou.