Indické karí kuracie kúsky - Chicken curry (fotorecept)
Autor receptu: yofo
Ak niekto pozná indickú kuchyňu, vie, že je naozaj výrazná a korenistá. Tento recept je
zmesou rôznych príprav Indického kari. Snažil som sa skĺbiť to najlepšie, aby príprava
tohoto jedla nebola náročná, ale aby aj výsledok zodpovedal očakávaniu pravej Indickej
kuchyne. U nás je toto jedlo obľúbené, je chutné, šťavnaté, voňavé, sýte a cenovo
nenáročné. Pri príprave si užijete fantastickú zmes vôní a pri jedení gastronomický
zážitok. :)
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso naložíme do pácu. Postup:
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, pridáme 4 veľké lyžice smotany (alebo bieleho jogurtu), 1 Čajovú lyžičku kari korenie, 1 ČL soľ, 1 ČL paprika pálivá, 1/2 ČL mletá rasca, 1/2 ČL korenie garam masala, 1/2 ČL čierne korenie, 1 PL citrónovej šťavy.
Všetko spolu dobre premiešame a necháme v chlade postáť 10 hodín. Najlepšie je si mäso v páci pripraviť deň vopred.
- Pripravíme ostatné suroviny
1 veľkú cibuľu nakrájame na mesiačiky, nasekáme 3 sladko-kyslé feferónky, nakrájame 3 strúčiky cesnaku, 3 lúpané paradajky rozrežeme na menšie časti. Ak použijete surové obielené paradajky, pridajte aj trochu pretlaku.
- 100g masla roztopíme, pridáme cibuľu, feferónky, cesnak, 1 ČL rasca celá. Všetko spolu restujeme.
- Všetko spolu restujeme, až kým nieje cibuľa pekne sklovitá.
- Pridáme kuracie mäso v páci a osmažíme ho, aby pekne zbelelo z každaj strany.
- Keď sa mäso zatiahne, pridáme paradajky. S 1 deci vody vypláchneme plechovku a vlejeme do hrnca. Keď dosiahneme bod varu, stiahneme plameň a nezakryté varíme približne 1/2 hodinu, aby sa časť vody vyparila a zmes zhustla.
- Ako príloha sa hodia hranolky alebo pečené zemiaky. Ja som zvolil čisté pečené zemiaky, lebo v jedle je už dosť korenín. Obielené, na štvrtky pokrájané zemiaky polejeme trochou oleja, dobre premiešame, pridáme 1 ČL soli a znovu premiešame. Necháme chvíľku postáť, aspoň kým sa nevyhreje rúra. Soľ uvolní v zemiakoch šťavu, zemiaky aj so šťavou vysypeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatohneda.
- Dobrú chuť. :)