Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Alebo vrstvený koláč bez cukru. Povedali sme si, že dnes spravíme niečo diétne a tu je
výsledok. Tento recept som
mal s kalendára ani neviem z koľkého roku. No a po viacerých rokoch prešiel niekoľkými
zmenami. Tak a toto je
výsledok.
4 porcie |
15 minút príprava |
16 minút tepelná úprava |
Postup
- Tu sú suroviny na samotný šalát.
- Ďalej suroviny na zálievku.
- Do mixéra som dal jogurt, olivový olej, dva strúčiky cesnaku, kečup pikantný, horčicu, kôpor a kôru s citróna nadrhnutú. Ešte biele korenie čerstvo zomleté a trošku soli. Všetko som to rozmixoval a odložil bokom. Tak isto cibuľu so krájal na tenké kolieska a nechal postať nech pustí šťavu.
- Kuracie prsia som nechal v celku. Umyl som ich a osušil. Potom som ich osolil a okorenil bielym korením čerstvo zomletím. Nakoniec som potrel jedným strúčikom cesnaku. Na panvicu som dal repkový olej a naň dal kuracie prsia opiecť po 8 minút s každej strany.
- Počas pečenia mäsa som si vytiahol veľký tanier na servírovanie. Naň som ako prvé dal ľadový šalát krájaný na dlhé slíže.
- Potom som do stredu pridal už vopred pokrájanú cibuľu. Tu som trošku osolil.
- Na to som pridal papriky na kolieska krájané. Tie som dal krajom taniera.
- Potom do stredu som naložil uhorku na plátky krájanú. Ďalej som tvrdý sýr tiež strúhal na plátky na strúhadle na uhorky. Zo syra som urobil hviezdu na tanieri.
- Opečené mäso som krájal na plátky a rozložil po tanieri na zeleninu.
- Na záver som to polial pripravenou zálievkou. Kto chce si to celé ešte posype kôprom. Cele som to dal na stred stola. Každý si zobral plytký tanier a nabral si naň toľko, koľko mu bruško žiadalo. ( Ja som si vzal hlboký tanier nech si viac naberiem.) Je to dobrý obed ľahko stráviteľný a hlavne zdravý. Dá sa to jesť samotné aj s pečivom. Čo dodať, želám dobrú chuť.