Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Alebo vrstvený koláč bez cukru. Povedali sme si, že dnes spravíme niečo diétne a tu je výsledok. Tento recept som mal s kalendára ani neviem z koľkého roku. No a po viacerých rokoch prešiel niekoľkými zmenami. Tak a toto je výsledok.

4
porcie
15 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tu sú suroviny na samotný šalát.
  2. Ďalej suroviny na zálievku.
  3. Do mixéra som dal jogurt, olivový olej, dva strúčiky cesnaku, kečup pikantný, horčicu, kôpor a kôru s citróna nadrhnutú. Ešte biele korenie čerstvo zomleté a trošku soli. Všetko som to rozmixoval a odložil bokom. Tak isto cibuľu so krájal na tenké kolieska a nechal postať nech pustí šťavu.
  4. Kuracie prsia som nechal v celku. Umyl som ich a osušil. Potom som ich osolil a okorenil bielym korením čerstvo zomletím. Nakoniec som potrel jedným strúčikom cesnaku. Na panvicu som dal repkový olej a naň dal kuracie prsia opiecť po 8 minút s každej strany.
  5. Počas pečenia mäsa som si vytiahol veľký tanier na servírovanie. Naň som ako prvé dal ľadový šalát krájaný na dlhé slíže.
  6. Potom som do stredu pridal už vopred pokrájanú cibuľu. Tu som trošku osolil.
  7. Na to som pridal papriky na kolieska krájané. Tie som dal krajom taniera.
  8. Potom do stredu som naložil uhorku na plátky krájanú. Ďalej som tvrdý sýr tiež strúhal na plátky na strúhadle na uhorky. Zo syra som urobil hviezdu na tanieri.
  9. Opečené mäso som krájal na plátky a rozložil po tanieri na zeleninu.
  10. Na záver som to polial pripravenou zálievkou. Kto chce si to celé ešte posype kôprom. Cele som to dal na stred stola. Každý si zobral plytký tanier a nabral si naň toľko, koľko mu bruško žiadalo. ( Ja som si vzal hlboký tanier nech si viac naberiem.) Je to dobrý obed ľahko stráviteľný a hlavne zdravý. Dá sa to jesť samotné aj s pečivom. Čo dodať, želám dobrú chuť.