Rybacia polievka

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom (videorecept)

Autor receptu: sons

Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.

Postup

  1. Na drobno nakrájanú šalotku a pór orestujeme na oleji a masle. Pridáme nakrájaný cesnak a chilli papričku, orestujeme. Pridáme nasekané krájané lúpané paradajky, osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme vývar, povaríme.
  2. Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom, prisypeme na drobno nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
  3. Filety jesetera natrieme olivovým olejom, ochutíme tymianom a opražíme z oboch strán na kúsku masla. Okoreníme a osolíme.
  4. Polievku podávame s opečenými filetami jesetera. Môžeme doplniť bagetou.