Huspenina vylepšená mäsom

Autor receptu: babkamt

Už asi týždeň som mala chuť na huspeninu. V obchode som si kúpila huspeninový balíček. No ja som chcela mať dobrú huspeninu, tak som prikúpila u mäsiara kože a dva svinské chvosty. Takže je v nej aj mäso. Dnes som si ju dala na raňajky.

90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Všetko som dobre umyla, z koží som sa snažila stiahnuť zvyšnú slaninu, aby bolo na nej čo najmenej tuku. V hotovom balíku na huspeninu bola jedna nožička, kúsok kolienka , kože. Ja som si ešte prikúpila 600 g kože a dva chvosty. Z jedného som odrezala mäso, na druhom som ho ponechala. Mäso som vložila do väčšieho tlakového hrnca, pridala som 2,5 litra studenej vody. Očistila som si jednu mrkvu, jeden peteržlen, plátok zeleru. Z jednej strednej cibuli som dala dole vrchnú šupku, spodnú čistú som nechala. Pridala som aj 4 strúčiky cesnaku. Huspeninu som varila 1,5 hodiny.
  2. Potom som polievku precedila cez sitko. Dala som ju do jedného malého pekáča, kde som pridala len obraté mäso - to je pre mňa. Muž má rád aj s kožkou, tak som mu dala okrem mäsa aj kožku. Studenú som ju dala do chladničky. Do rána krásne stuhla.Toto som varila v sobotu. Dnes som si z nej pochutnávala na raňajky. Nakrájala som si mladú cibuľku, ktorú som trochu osolila a dala na ňu trochu octu. Možno vám narobím chute a uvaríte si ju aj vy.