Huspenina (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Huspenina,studeno,studzenina,kočonina,ale ešte možno viac má táto pochúťka mien.Je to tradičné jedlo,ktoré sa robí na celom Slovensku .Keby sme chutnali ,tak každá by bolá iná.Ja jú robím takto.
|
10 minút príprava |
5 hod. minút tepelná úprava |
Postup
- Kolienko ,nožičky a kožky dám do hrnca, zalejem vodou a dám pozor,aby nezačala veľmi vrieť,lebo by polievka zmútnela.Ked začne vrieť, tak jú nechám iba bublinkovať na miernom ohni.Asi po pol hodine pozbieram z vrchu penu,ktorá sa vytvorí a pridám soľ, korenie ,cesnak,cibuľu.Takto bublinkujúca polievka vrie aspoň 5 hodín.Za ten čas vyvrie asi na polovicu.(Počas varenia nesmie sa dolievať voda ,aby polievka nestratila hustotu).Počas varenia polievku ochutnám,ak treba dosolím.
- Medzi tým si uvarim 5-6 vajec na tvrdo.
- Ked je uvarená ,necháme vychladnúť,aby bola polievka letná.Zatiaľ čo sa polievka chladí ,pripravím si mištičky,do nich poukladám na kolieska nakrajané vajička,kapiu a vňať s petržlénu.Koleno a ostatok vyberiem s polievky ,kožku z kolena stiahnem a pokrajam.Mäsko porozdeľujem do mištičiek,na to aj drobné kožky a
- zajejem precedenov polievkou.Nechám v chlade stuhnúť.Ked je stuhnutá ,vyklopím na tanier a podávam s cibuľou ,octom a chlebom.