Šalát s hubami

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom

Autor receptu: redakcia

2
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske premiešame s olivovým olejom. Grilujeme na plochom grile alebo grilovacej panvici, až potom solíme a koreníme čerstvo namletým štvorfarebným korením.
  2. Medzitým prepláchneme baby špenát a v odstredivke ho zbavíme nadbytočnej vody. Huby pri grilovaní otáčame z každej strany, aby sme ich mali rovnomerne prepečené. Ku koncu pridáme kocku masla, zasypeme nasekanou pažítkou a zastrekneme šťavou z citróna.
  3. Vložíme do misky a necháme 10 minút odpočinúť. Potom už len pridáme hrsť sladkých čučoriedok, baby špenát, soľ, korenie, zľahka premiešame a môžeme podávať na veľký tanier. Na koniec poukladáme na vrch kúsky tvrdého syra asiago a krehké huby enoki.