Hubový pekáč (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Tento recept mi pred pár dňami poslal kamarát od našich západnych bratov, zrejme je skopírovaný z nejakej českej stránky o varení, nevidno tam ani autorku, ale tá vraj recept dostala od Pepy Tichého z Čáslavi, tak zdravím Pepu :-). Ja som si recept upravila, na konci uvediem, ako to bolo v pôvodnom znení.

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby, v mojom prípade suchohríb zamatový, suchohríb žltomäsový, suchohríb hnedý a kozák osikový
  2. Mladé krásne a pevné huby som vybrala na obed, toto množstvo sme zvládli dvaja.
  3. Tie väčšie som prekrojila na polovice, malé som nechala celé, misu som vymastila asi 1 PL masti a 2 PL výpeku z moravského vrabca od nedele, na to som uložila huby
  4. Posypala som ich soľou, rascou, štipkou korenia a papriky
  5. Na to som dala 1 ks smotany
  6. A šup odokryté do rúry vyhriatej na 220° na 40 min., stala sa toho neskutočne voňavá mana lesná :-)
  7. Príloha zemiaky s maslom a vňaťou
  8. Ako som sľúbila na úvod, uvádzam ako mi to prišlo, samozrejme iba tie rozdiely: autorka na masle opiekla anglickú slaninu a na to dala huby, piekla to 1 hod. na 250°, ale mne by to zhorelo, každý si pozná dvoju rúru, slaninu som nemala, nahradila som ju preto tým výpekom. Autorka použila grilovacie korenie :-)