Hubový pekáč (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Tento recept mi pred pár dňami poslal kamarát od našich západnych bratov, zrejme je skopírovaný z nejakej českej stránky o varení, nevidno tam ani autorku, ale tá vraj recept dostala od Pepy Tichého z Čáslavi, tak zdravím Pepu :-). Ja som si recept upravila, na konci uvediem, ako to bolo v pôvodnom znení.
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby, v mojom prípade suchohríb zamatový, suchohríb žltomäsový, suchohríb hnedý a kozák osikový
- Mladé krásne a pevné huby som vybrala na obed, toto množstvo sme zvládli dvaja.
- Tie väčšie som prekrojila na polovice, malé som nechala celé, misu som vymastila asi 1 PL masti a 2 PL výpeku z moravského vrabca od nedele, na to som uložila huby
- Posypala som ich soľou, rascou, štipkou korenia a papriky
- Na to som dala 1 ks smotany
- A šup odokryté do rúry vyhriatej na 220° na 40 min., stala sa toho neskutočne voňavá mana lesná :-)
- Príloha zemiaky s maslom a vňaťou
- Ako som sľúbila na úvod, uvádzam ako mi to prišlo, samozrejme iba tie rozdiely: autorka na masle opiekla anglickú slaninu a na to dala huby, piekla to 1 hod. na 250°, ale mne by to zhorelo, každý si pozná dvoju rúru, slaninu som nemala, nahradila som ju preto tým výpekom. Autorka použila grilovacie korenie :-)