Hubové rizoto

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

2-4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Opražíme si pár húb na ozdobu a odložíme na bok.
  2. Opražíme si šalotku s cesnakom. Pridáme huby, posolíme a okoreníme a restujeme okolo 5 minút.
  3. K uduseným hubám pridáme ryžu a opečieme okolo minúty. Pridáme pohár bieleho vína a podusíme, pokiaľ sa víno vyvarí.
  4. Po vyvarení vína začneme pridávať po troške vývar. Len zalejeme ryžu, premiešame a necháme vyvariť a zase pridáme trošku vývaru. Pokračujeme pokiaľ je ryža uvarená al dente (dokopy okolo 15 minút).
  5. Medzitým si opražíme na grilovacej panvici s olejom rozmarín a potom pridáme panenku, ktorú opražíme do zlata z obidvoch strán (okolo minúty a pol na každej strane). A potom necháme restovať okolo 4 minút. Na konci pridáme kocku masla a panenku ešte rýchlo opražíme na masle. Odložíme ju na alobal aj so šťavou a zabalíme ju do toho alobalu. Mäso necháme oddýchnuť.
  6. Keď je ryža hotová, pridáme do nej 30 g masla a 30 g nastrúhaného parmezánu. Posypeme petržlenovou vňaťou a premiešame. Vypneme ohrev, prikryjeme ryžu na dve minútky a necháme odstáť. Prajeme dobrú chuť.