Hubové fašírky (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Robila som na obed zemiaky na kyslo s hubami podľa @havino, tak som si povedala, že urobím aj hubové fašírky a podarili sa.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Postup

  1. Sušené huby som na hodinu namočila a uvarila 20 min. vo vode. Ja som mala suchohríby a lievik trubkovitý. Pokrájala som grahamové rožky. Vodu z uvarených húb som naliala na rožky, nech využijem hubovú chuť. Uvarené huby aj žampióny som pomlela v mlynčeku na mäso a pridala k rožkom. Pridala som aj ostatné suroviny, okrem strúhanky a masti. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby som nezabila chuť húb.
  2. Všetko som to premiešala, ak je to riedke, treba pridať trochu vločiek, ak husté, tak smotanu. Vyzerá to dosť negustiózne, lebo sucháče pekne farbia :-)
  3. Z hmoty som robila fašírky, obalila v strúhanke a uložila na plech s papierom. Na každý som dala 1 KL masti, kto chce vegetariánske, nech dá olej, ale s masťou je to chutnejšie.
  4. Piekla som na 220° prvú stranu 20 min., potom som ich obrátila, zas dala trochu masti a piekla ešte 15 min. Výhoda je, že sú všetky naraz hotové.
  5. Mali sme ich k zemiakom na kyslo s hubami.