Hubové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Robila som na obed zemiaky na kyslo s hubami podľa @havino, tak som si povedala, že urobím aj hubové fašírky a podarili sa.
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 220 °C |
Postup
- Sušené huby som na hodinu namočila a uvarila 20 min. vo vode. Ja som mala suchohríby a lievik trubkovitý. Pokrájala som grahamové rožky. Vodu z uvarených húb som naliala na rožky, nech využijem hubovú chuť. Uvarené huby aj žampióny som pomlela v mlynčeku na mäso a pridala k rožkom. Pridala som aj ostatné suroviny, okrem strúhanky a masti. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby som nezabila chuť húb.
- Všetko som to premiešala, ak je to riedke, treba pridať trochu vločiek, ak husté, tak smotanu. Vyzerá to dosť negustiózne, lebo sucháče pekne farbia :-)
- Z hmoty som robila fašírky, obalila v strúhanke a uložila na plech s papierom. Na každý som dala 1 KL masti, kto chce vegetariánske, nech dá olej, ale s masťou je to chutnejšie.
- Piekla som na 220° prvú stranu 20 min., potom som ich obrátila, zas dala trochu masti a piekla ešte 15 min. Výhoda je, že sú všetky naraz hotové.
- Mali sme ich k zemiakom na kyslo s hubami.