Crostini

Hubové crostini (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Chutná rýchlovka na rôzne príležitosti.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Video s týmto receptom som videla na internete a už vtedy sa mi zbiehali slinky. Bagety som skrátila, aby sa mi zmestili do panvice a aj pozdĺžne prerezala, ako keď sa idú plniť. Odložila som ich bokom. Na väčšej panvici som poopekala na 3 PL oleja naplátkované osolené a okorenené huby, neskôr som pridala nasekaný cesnak a petržlenovú vňať.
  2. Obsah panvice som premiestnila do misky a na zvyšnom oleji som opiekla rezné plochy bagiet.
  3. Po prevrátení som na bagety navrstvila huby a zakryla ich tenšími plátkami mozzarelly. Panvicu som opatrila pokrievkou a nechala bagety na slabom ohni opiecť aj odspodu. Syr sa pod pokrievkou roztopil a bolo hotovo.
  4. Hotové bagety sa môžu nakrájať na menšie kusy a tak nahradiť jednohubky na nejakej párty povedzme. Vtedy je lepšie robiť ich v rúre, tam sa ich zmestí viac.
  5. Vhodná príloha sú rajčinky napríklad.