Crostini
Hubové crostini (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Chutná rýchlovka na rôzne príležitosti.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Video s týmto receptom som videla na internete a už vtedy sa mi zbiehali slinky. Bagety som skrátila, aby sa mi zmestili do panvice a aj pozdĺžne prerezala, ako keď sa idú plniť. Odložila som ich bokom. Na väčšej panvici som poopekala na 3 PL oleja naplátkované osolené a okorenené huby, neskôr som pridala nasekaný cesnak a petržlenovú vňať.
- Obsah panvice som premiestnila do misky a na zvyšnom oleji som opiekla rezné plochy bagiet.
- Po prevrátení som na bagety navrstvila huby a zakryla ich tenšími plátkami mozzarelly. Panvicu som opatrila pokrievkou a nechala bagety na slabom ohni opiecť aj odspodu. Syr sa pod pokrievkou roztopil a bolo hotovo.
- Hotové bagety sa môžu nakrájať na menšie kusy a tak nahradiť jednohubky na nejakej párty povedzme. Vtedy je lepšie robiť ich v rúre, tam sa ich zmestí viac.
- Vhodná príloha sú rajčinky napríklad.