Hubová polievka z rýdzikov, václaviek a bedlí na kyslo (fotorecept)

Autor receptu: afataga

V záhrade zas 7 rýdzikov, v košíku z lesa trochu václaviek, tri malé bedle a 1 kozák, treba to nejako použiť. Kozák a malé václavky prídu do druhého jedla.

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lesná úroda
  2. Huby v záhrade, sú tam aj masliaky, ale ešte sú malé a tie čierne čudá netuším čo sú zač
  3. Obraté rýdziky
  4. Takže idem na to: rýdziky som umyla a pokrájala, pokrájala som aj bedle a väčšie václavky
  5. Huby som orestovala na masti asi 5 min, pridala som soľ, rascu a korenie
  6. Podliala som trochou vody a pridala 2 bobkáče, nechala som dusiť asi 25 min.
  7. Pridlala som 1 postrúhaný zemiak a pokrájané zemiaky, doliala som vodu a varila kým budú zemiaky mäkké, čo bolo asi 12 min.
  8. Do misky som dala smotanu a dve naberačky horúcej polievky a riadne som rozmiešala, potom sa smotana nezrazí, keď ju vrútime do vriacej polievky, dochutila som trochou cukru a šťavou z citróna, vo finále som pridala trochu masla
  9. V polievke nie je červená paprika, tú červenú farbu majú na svedomí rýdziky, chcela som ozdobiť vňaťou, ale sa potvora skoro utopila