Kuracie mäso s hubami
Hubová panvica (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Huby nie sú len pochutinou, ale obsahujú minerály, vitamíny a rôzne zdraviu prospešné látky.* Takže ak pôjdete lesom a natrafíte na ne, určite si ich zoberte so sebou domov a pripravte ich podľa svojej chuti. Táto panvica je rýchlo hotová a máte jedlo na stole raz-dva.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a 10 minút restujeme.
- Huby stiahneme na polovicu panvice a na voľnú časť dáme na rezance narezané kuracie prsia. Posypeme kurkumou a restujeme za občasného premiešavania 10 minút. Huby premiešavať netreba.
- Potom pridáme na kocky nakrájanú papriku, všetko premiešame a spolu ešte 5 minút restujeme.
- Podávame s kuskusom alebo ryžou.
- Poznámka: Aby niekoho neplietol obrázok...celé leto na varenie používam namiesto papriky ačokču. :)