Kuracie mäso s hubami

Hubová panvica (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Huby nie sú len pochutinou, ale obsahujú minerály, vitamíny a rôzne zdraviu prospešné látky.* Takže ak pôjdete lesom a natrafíte na ne, určite si ich zoberte so sebou domov a pripravte ich podľa svojej chuti. Táto panvica je rýchlo hotová a máte jedlo na stole raz-dva.

3-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a 10 minút restujeme.
  2. Huby stiahneme na polovicu panvice a na voľnú časť dáme na rezance narezané kuracie prsia. Posypeme kurkumou a restujeme za občasného premiešavania 10 minút. Huby premiešavať netreba.
  3. Potom pridáme na kocky nakrájanú papriku, všetko premiešame a spolu ešte 5 minút restujeme.
  4. Podávame s kuskusom alebo ryžou.
  5. Poznámka: Aby niekoho neplietol obrázok...celé leto na varenie používam namiesto papriky ačokču. :)