Hubová hrianka (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Poobede sme na chvíľu vybehli do lesa a našli sme najaké suchohríby, zopar hríbov a druhú kôš plný lievika, keďže 9-poschodovú sušičku mám plnú lievika, ostatné som udusila a časť z nich využila na večeru

50 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Myslela som, že lievik už nerastie, tak som nevzala foťák, tak len foto z mobilu
  2. V koši ho už lepšie vidieť :-)
  3. Malé suchohríby a hríby som pokrájala, veľké som dala na sito, tieto pôjdu na panvicu:
  4. Pokrájané huby som restovala na 1 PL masti 30 min., pridala som soľ a rascu
  5. Krajec chleba som dala pod gril opiecť z jednej strany, mám taký malý srandovný gril ešte vyrobený v NDR :-), na dva krajce akurát, na neopečenú stranu som uložila huby
  6. Na ne som uložila hrubšie plátky balk. syra a dala znova pod gril, kým syr nechytil farbu, ozdobila som pažítkou a vňaťou
  7. Niečo červené na záver :-)