Hrušky s černicami dia (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Naozaj som vyskúšala zaváranie so soľou,ako ponúka Mudr Bukovský,vyskúšala som to na čerešniach naozaj to nemá chybu,teraz ponúkam tento recept...

45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené hrušky,nakrájame na krížalky...
  2. černice umyjeme...
  3. naložíme do pohárov striedavo hrušky a černice a do každého pohára dáme dve štipky soli/toľko ,čo chytíme medzi prsty je štipka/ a zalejeme vodou a dáme sterilizovať pri teplote 95-97 st na 25-30 minút,podľa toho, aké je tvrdé ovocie
  4. neotvárajne skôr ako o 40 dní,soľ vytiahne z ovocia cukor a voda má chuť jemného ovocného čaju,pre nás dia je to super nápad....