Hruškový kysnutý koláč
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup- Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy
nasypeme múku, osolíme, pridáme vajcia, rozpustené maslo a kvások. Vypracujeme cesto a necháme ho nakysnúť. Ak je riedke, pridáme trochu múky. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 diely.
- Každý dáme na plech vyložený papierom na pečenie a rukami roztlačíme po celom plechu. Poukladáme naň na plátky nakrájané hrušky, posypeme ho posýpkou a necháme na plechu ešte chvíľu kysnúť. Upečieme vo vyhriatej rúre doružova (200 stupňov Celzia , 15 – 20 minút).
- Ihneď po vytiahnutí pokvapkáme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom. Posýpka: do misky dáme múku, cukor a asi 3 PL masla. Rukami spracujeme. Keď je posýpka suchá, pridáme maslo, keď je príliš mastná, prisypeme múku. Nakoniec do nej zapracujeme orechy.
|