Hruškový koláč z krehkého cesta (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Oberačka ovocia je za nami, je na čase zužitkovať čo sme nazbierali...

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Studené maslo nakrájame, pridáme ostatné suroviny a rýchlo spracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme tak na dve hodinky do chladničky.
  2. Hrušky očistíme, zbavíme jaderníka a nakrájame po dĺžke. Hrozienka namočíme do vody.
  3. Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vyložíme ňou dno okrúhlej formy.
  4. Dookola poukladáme nakrájané hrušky, posypeme hrozienkami, škoricovým cukrom a hnedým cukrom.
  5. Vyvaľkáme druhú časť cesta, povykrajujeme "vzor" a uložíme na vrch koláča. Okraje prehneme smerom dovnútra a prstom dookola pozatláčame. Potrieme vajíčkom...
  6. a zo zbytkou cesta ešte povykrajujeme ozdoby a dozdobíme koláč
  7. pečieme na 180°C asi 45 minút.
  8. dobrú chuť :-)