Hruškový koláč z krehkého cesta (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Oberačka ovocia je za nami, je na čase zužitkovať čo sme nazbierali...
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Studené maslo nakrájame, pridáme ostatné suroviny a rýchlo spracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme tak na dve hodinky do chladničky.
- Hrušky očistíme, zbavíme jaderníka a nakrájame po dĺžke. Hrozienka namočíme do vody.
- Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vyložíme ňou dno okrúhlej formy.
- Dookola poukladáme nakrájané hrušky, posypeme hrozienkami, škoricovým cukrom a hnedým cukrom.
- Vyvaľkáme druhú časť cesta, povykrajujeme "vzor" a uložíme na vrch koláča. Okraje prehneme smerom dovnútra a prstom dookola pozatláčame. Potrieme vajíčkom...
- a zo zbytkou cesta ešte povykrajujeme ozdoby a dozdobíme koláč
- pečieme na 180°C asi 45 minút.
- dobrú chuť :-)