Hruškový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Vynikajuci koláčik s kompótom a orechami.

10
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na prípravu koláčika (ja som mala kompót a aj hruškové pyré zavarené).
  2. suroviny na cesto vypracujeme....
  3. .... cesto zabalíme do fólie a necháme asi 30min. odležať v chladničke.
  4. Ak nemáme kompót a hruškové pyré, tak si ho urobíme. Hrušky olúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a povaríme v osladenej vode s par kvapkami citrónovej šťavy. Z jedenej takej hrušky si pripravíme pyré rozmixovaním. Pyré vymiešame s pomletymi orechami....
  5. ...vanilkovým cukrom, hnedým cukrom a so zlatym klasom.
  6. Potom si vymažeme formu na pečenie. Ja som volila porcelánovú formu ovalneho tvaru velkosti 36x14cm, ktorú som vyhrala vo Vianočnej sutaži. Dnes ma premiéru.
  7. Potom cesto rozvalkáme a prenesieme ho do zapekacej misy tak, že cesto má prečinevať aj na okraje.
  8. Na cesto navrstvíme upravené hruškové pyré...
  9. Potom na vrch dáme vychladnuté hrušky(kompót)
  10. Takto pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 45 minút, krátko pred upečením posypeme vlašskými orechami a dopečieme.
  11. Podávame posypané cukrom, nakoľko je koláčik len mierne sladký, tak si možeme k nemu dopriať aj šľahačku.