Hruškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Vynikajuci koláčik s kompótom a orechami.
10 porcií |
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu koláčika (ja som mala kompót a aj hruškové pyré zavarené).
- suroviny na cesto vypracujeme....
- .... cesto zabalíme do fólie a necháme asi 30min. odležať v chladničke.
- Ak nemáme kompót a hruškové pyré, tak si ho urobíme. Hrušky olúpeme, rozpolíme, zbavíme jadierok a povaríme v osladenej vode s par kvapkami citrónovej šťavy. Z jedenej takej hrušky si pripravíme pyré rozmixovaním. Pyré vymiešame s pomletymi orechami....
- ...vanilkovým cukrom, hnedým cukrom a so zlatym klasom.
- Potom si vymažeme formu na pečenie. Ja som volila porcelánovú formu ovalneho tvaru velkosti 36x14cm, ktorú som vyhrala vo Vianočnej sutaži. Dnes ma premiéru.
- Potom cesto rozvalkáme a prenesieme ho do zapekacej misy tak, že cesto má prečinevať aj na okraje.
- Na cesto navrstvíme upravené hruškové pyré...
- Potom na vrch dáme vychladnuté hrušky(kompót)
- Takto pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 45 minút, krátko pred upečením posypeme vlašskými orechami a dopečieme.
- Podávame posypané cukrom, nakoľko je koláčik len mierne sladký, tak si možeme k nemu dopriať aj šľahačku.