Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu zmiešame s trochou cukru a zredukujeme na polovicu.
  2. V takto pripravenom sirupe krátko povaríme ovocie a položíme na tvaroh. Sirup ešte zredukujeme a nalejeme na jablká. Posypeme mandľami a dáme piecť do rúry na 160 stupňov Celzia asi 35 minút.
  3. Náš tip: Vhodnou prílohou je ovocný punč.