Hruškovo-jablkovo-pomarančovo-hokkaido kompót

Autor receptu: izabella929

Včera som pozerala kvalitu tohoročného ovocia.Hrušky zimné sú dosť nekvalitné, tak som sa rozhodla ich zkompotóvať, pretože by nevydržali ani do Vianoc.Aby im nebolo v pohári osamote smutno, trošku som sa pohrala s farbami..pridala som k nim padavky jablčka, pomaranče, citróny a tekvičku hokkaido..

240 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Postup

  1. Hrušky a jabĺčka som pozbierala....
  2. Ošúpala, vyčistila, poriadne umyla a pokrájala..
  3. Ošúpala pomaranče a citróny pokrájala na kolieska...
  4. Pripravila som si poháre...na dno pohára som dala klinčeky a ovocie som uložila do pohárov..
  5. Ozdobila hrozienkami a zaliala nálevom...na 1 liter vody som odvážila 400g. cukru...poháre zatvorila..
  6. Sterilizovala som ich 20 min. na 80 st. nebála som sa kombinovať tekvičku hokkaido s ovocím, lebo túto tekvičku som už robila aj na sladko a bola veľmi chutná...a inak, som čítala, že tekvička hokkaido hrušky a jablká sa majú radi, teda sa chuťovo dopĺňajú...dobrú chuť..