Hruškovo-jablkovo-pomarančovo-hokkaido kompót
Autor receptu: izabella929
Včera som pozerala kvalitu tohoročného ovocia.Hrušky zimné sú dosť nekvalitné, tak som
sa rozhodla ich zkompotóvať, pretože by nevydržali ani do Vianoc.Aby im nebolo v pohári
osamote smutno, trošku som sa pohrala s farbami..pridala som k nim padavky jablčka,
pomaranče, citróny a tekvičku hokkaido..
240 minút príprava |
20 minút na 80 °C |
Postup
- Hrušky a jabĺčka som pozbierala....
- Ošúpala, vyčistila, poriadne umyla a pokrájala..
- Ošúpala pomaranče a citróny pokrájala na kolieska...
- Pripravila som si poháre...na dno pohára som dala klinčeky a ovocie som uložila do pohárov..
- Ozdobila hrozienkami a zaliala nálevom...na 1 liter vody som odvážila 400g. cukru...poháre zatvorila..
- Sterilizovala som ich 20 min. na 80 st. nebála som sa kombinovať tekvičku hokkaido s ovocím, lebo túto tekvičku som už robila aj na sladko a bola veľmi chutná...a inak, som čítala, že tekvička hokkaido hrušky a jablká sa majú radi, teda sa chuťovo dopĺňajú...dobrú chuť..