Hruškové koláče

Hruškové taštičky z lístkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorú zvláda aj začiatočník. Výborná pochúťka ku kávičke.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny.
  2. Hrušky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtky. Cukor kryštál, škoricu mletú spolu zmiešame. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na väčšie štvorce.
  3. Okraje cesta v rohu kde budeme koláčiky zlepovať potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu štvorca cesta dáme štvrtinu hrušky, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre. Okraje cesta zlepíme do tvaru trojuholníka.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie, preložíme naň taštičky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.