Hruškové koláče
Hruškové taštičky z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorú zvláda aj začiatočník. Výborná
pochúťka ku kávičke.
30 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny.
- Hrušky očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na štvrtky. Cukor kryštál, škoricu mletú spolu zmiešame. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na väčšie štvorce.
- Okraje cesta v rohu kde budeme koláčiky zlepovať potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu štvorca cesta dáme štvrtinu hrušky, ktorú predtým obalíme v škoricovom cukre. Okraje cesta zlepíme do tvaru trojuholníka.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, preložíme naň taštičky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 do zlatista. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.