Hrudka

Autor receptu: alextv

Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...

10
porcií
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V mlieku rozmiešame 10 vajec, pridáme vanilkový cukor a rozmiešame. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania až pokiaľ sa vajíčka v mlieku nevyzrážajú a nevytvorí sa hustá hmota. Rozprestrieme si gázu na väčší hrniec. Pomaly scedíme uvarenú hmotu cez gázu, následne gázu zviažeme tak aby sa nám z hmoty vytvorila „ hrudka“, /poriadne vytlačíme prebytočnú vodu/ teda taký malý bochník viď foto. Hrudku necháme ešte odkvapkať, stuhnúť a vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z gázy a dáme do chladu. Podávame ako prílohu k Veľkonočnému menu.