Hrudka
Autor receptu: alextv
Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci...
10 porcií |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V mlieku rozmiešame 10 vajec, pridáme vanilkový cukor a rozmiešame. Varíme na miernom ohni za stáleho miešania až pokiaľ sa vajíčka v mlieku nevyzrážajú a nevytvorí sa hustá hmota. Rozprestrieme si gázu na väčší hrniec. Pomaly scedíme uvarenú hmotu cez gázu, následne gázu zviažeme tak aby sa nám z hmoty vytvorila „ hrudka“, /poriadne vytlačíme prebytočnú vodu/ teda taký malý bochník viď foto. Hrudku necháme ešte odkvapkať, stuhnúť a vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z gázy a dáme do chladu. Podávame ako prílohu k Veľkonočnému menu.