Hrtánky do štedrovečernej polievky

Autor receptu: dr

Vianoce sa blížia a táto cestovina do polievky na Štedrý večer neodmysliteľne patrí k našej rodinnej tradícii každé Vianoce. Rádielko - prípravok na tvorbu hrtánkov je staré viac ako 100 rokov, ani neviem presne koľko, zdedila som ho po mojej mame, ktorá ho zdedila po mojej babičke. V obchode asi takýto prípravok nenájdete, ani na jarmočných trhoch som nevidela predávať, dnes chýbajú remeselníci čo vyrábali takéto šikovné vecičky.

6-8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky a vajíčka si vypracujeme cesto tak isto ako na rezance do polievky. 30 minút necháme cesto oddychovať, potom ho na tenko rozvaľkáme, pokrájame na pásy, pásy na štvorce a štvorce na malé štvorčeky. Každý štvorček cesta skrútime zastrúhanou varechou na prípravku, ktorý slúži na výrobu hrtánkov.