Hroznový lekvár s klinčekmi a škoricou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som dodávku nových pohárov na zaváranie..tento týždeň sme mali doma
vinobranie..tak som sa rozhodla ešte uvariť hroznový lekvár..
240 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- z vinobrania som si odložila za vedro hrozna..
- poriadne umyla..
- odstopkovala
- Dala na sporák do hrca variť a pridala 1 hrnček vody...
- Varila som ho 40 min...aby sa koža a kôstky oddeľovali...predvarený som prepasírovala...a dala na sporák variť bez cukru...asi pol hodinu...za tú dobu sa dosť odparilo...šťavu som odmerala...bolo jej 3,5 litra...na každý liter šťavy som pridala 600g. cukru..
- Po pol hodinovom odparovaní som pridala do hrnca, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku mleté klinčeky a šťavu a kôru z 2 citrónov a cukor...
- Varila som ho až do zhustnutia...skúška na tanieri... a potom som naplnila do pohárov úplne horúce...zvykla som to robiť tak,že nechám poháre naplnené lekvárom odkryté do druhého dňa, aby chytilo kožu a potom na druhý deň zatvorím...teraz mám veľa roboty, tak nestíham...som to hneď zatvorila...lekvár má úžasne výbornú chuť...hotový...dobrú chuť..
- a toto je už môj burčiak z tohoročnej úrody..na Vaše zdravie...)