Hroznový lekvár s klinčekmi a škoricou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som dodávku nových pohárov na zaváranie..tento týždeň sme mali doma vinobranie..tak som sa rozhodla ešte uvariť hroznový lekvár..

240 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. z vinobrania som si odložila za vedro hrozna..
  2. poriadne umyla..
  3. odstopkovala
  4. Dala na sporák do hrca variť a pridala 1 hrnček vody...
  5. Varila som ho 40 min...aby sa koža a kôstky oddeľovali...predvarený som prepasírovala...a dala na sporák variť bez cukru...asi pol hodinu...za tú dobu sa dosť odparilo...šťavu som odmerala...bolo jej 3,5 litra...na každý liter šťavy som pridala 600g. cukru..
  6. Po pol hodinovom odparovaní som pridala do hrnca, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku mleté klinčeky a šťavu a kôru z 2 citrónov a cukor...
  7. Varila som ho až do zhustnutia...skúška na tanieri... a potom som naplnila do pohárov úplne horúce...zvykla som to robiť tak,že nechám poháre naplnené lekvárom odkryté do druhého dňa, aby chytilo kožu a potom na druhý deň zatvorím...teraz mám veľa roboty, tak nestíham...som to hneď zatvorila...lekvár má úžasne výbornú chuť...hotový...dobrú chuť..
  8. a toto je už môj burčiak z tohoročnej úrody..na Vaše zdravie...)