Tvarohový koláč

Hrnčekový tvarohovo-marhuľový strúhaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý koláčik, ktorý zvládnu aj začiatočníci, poteší aj najnáročnejších.

20
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku preosejeme, nastrúhame k nej studené maslo a pridáme zbytok surovín.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Odložíme do mrazničky stuhnúť aspoň na 30 minút.
  3. Suroviny na plnku.
  4. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame do hladka. Primiešame tvaroh, citrónový puding, nastrúhanú citrónovú kôru. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi. Marhuľový kompót scedíme, necháme odkvapkať pokrájame na menšie kúsky.
  5. Plech 25x30 cm vymastíme maslom. Jednu časť stuhnutého cesta nastrúhame na strúhadle.
  6. Na nastrúhané cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku a rozložíme pokrájané marhule.
  7. Navrch nastrúhame druhu časť cesta. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35 minút.
  8. Po upečení necháme koláčik vychladnúť pokrájame na kocky, rezy podľa seba.