Levanduľová marmeláda

Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu

Autor receptu: redakcia

Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.

6 pohárov
porcií
45 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Použijeme hrnček s objemom 250 ml. Kvety levandule zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť asi 30 minút.
  2. Precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu.
  3. Pripravíme si pektín a metličku na šľahanie. Za stáleho rýchleho miešania pektín prisýpame do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Hrniec preložíme na silný plameň, necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.
  4. Plníme do ešte horúcich, vysterilizovaných pohárov. Zatvoríme a na 10 minút otočíme hore dnom.