Levanduľová marmeláda
Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu
Autor receptu: redakcia
Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.
6 pohárov porcií |
45 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Použijeme hrnček s objemom 250 ml. Kvety levandule zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť asi 30 minút.
- Precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu.
- Pripravíme si pektín a metličku na šľahanie. Za stáleho rýchleho miešania pektín prisýpame do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Hrniec preložíme na silný plameň, necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.
- Plníme do ešte horúcich, vysterilizovaných pohárov. Zatvoríme a na 10 minút otočíme hore dnom.