Hrnčekový perníkový koláč s tvarohom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: papkoska

Tohtoročné čerešne, ak nejaké po poštípaní mrazmi a obití krúpami zostali, sú v kvalite, že ich treba rýchlo spotrebovať. Kolegyňa mi sľúbila recept na výborný koláč, lenže mi ho celý týždeň zabúdala doniesť. Cez víkend bolo treba piecť, tak som si recept pokombinovala a vymyslela. Tu je výsledok.

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 hrnček = 250 ml V jednej mise vyšľaháme spolu suroviny na cesto, v druhej miske suroviny na tvarohovú plnku. Cesto vylejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Plnku navrstvíme lyžicou, poprechádzame lyžicou krížom-krážom, aby bol tvaroh všade.
  2. Posypeme odkôstkovanými čerešňami, pečieme na 170 °C asi 35-40 minút.
  3. Po upečení necháme koláč vychladnúť. Pripravíme si tortovú polevu podľa návodu, ja som do vody pridala aj trochu malinového sirupu pre farbu aj chuť. Vlažnou polevou polejeme koláč, aby sa nám dostala aj do priehlbín, nakláňame si pri tom plech. Po stuhnutí polevy nakrájame a vychutnáme si šťavnatý voňavý zákusok. Myslím, že ho v lete vyskúšam aj s marhuľami alebo iným ovocím, bol výborný.