Orechový zákusok

Hrnčekový orechový koláč s pudingovým krémom

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Na cesto najprv vyšľahám vajce s cukrom. Postupne pridávam ostatné suroviny. Vymiešam. Cesto vylejem na vymastený a posypaný plech (38 x 28 cm). Pečiem v predhriatej rúre cca 25 minút pri 180 stupňoch. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  2. Na krém najprv uvarím puding z pudingového prášku (Zlatého klasu), mlieka a kryštálového cukru. Nechám vychladnúť. Našľahám maslo s práškovým cukrom a pridávam postupne do vychladnutého pudingu. Pridám rum.
  3. Vychladnuté orechové cesto tenko natriem redším džemom a na džem rozotriem vanilkový pudingový krém. Vrch koláča môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mletými orechami... podľa fantázie. Nakrájam na rezy.