Hrnčekový makový koláč

Autor receptu: xeepeet

Tento koláč je z kategórie úplne najjednoduchších. Je to akýsi prvý level, resp, zahrievacie kolo pre budúcich cukrárov :). Zvládne ho každý, kto vie, čo je to objem jeden hrček. A kto by nevedel, tak si odráta 2 a pol dcl alebo 3 dcl.

2 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si nádobu, do ktorej nám všetky suroviny so svojím objemom vojdú s dostatočným priestorom na miešanie.
  2. Všetky suroviny postupne pridáme a zmiešame. Nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na plech na ktorý dáme papier na pečenie). Pečieme 20 min na 220 C.
  3. Upečený a vychladnutý koláč môžeme natrieť jahodovým džemom a dať šľahačku alebo kokos