Tvarohový koláč
Hrnčekový koláč s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý na prípravu a vynikajúci výsledok, zvládne aj začiatočník.
20-30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto.
- Ingrediencie na tvarohovú plnku.
- Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilínovym cukrom do peny. Postupne pridáme striedavo olej, mlieko nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme polovicu cesta. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 10 minút.
- Počas pečenia pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh, cukor vanilínový, kryštálový, vanilkový puding zmiešame spolu. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do tvarohu.
- Predpečené cesto vyberieme z rúry a nanesieme plnku.
- Nakoniec zľahka rozotrieme zvyšok cesta a pečieme ďalších 30 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.