Tvarohový koláč

Hrnčekový koláč s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchý na prípravu a vynikajúci výsledok, zvládne aj začiatočník.

20-30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto.
  2. Ingrediencie na tvarohovú plnku.
  3. Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilínovym cukrom do peny. Postupne pridáme striedavo olej, mlieko nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme polovicu cesta. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme 10 minút.
  4. Počas pečenia pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh, cukor vanilínový, kryštálový, vanilkový puding zmiešame spolu. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z citróna, premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do tvarohu.
  5. Predpečené cesto vyberieme z rúry a nanesieme plnku.
  6. Nakoniec zľahka rozotrieme zvyšok cesta a pečieme ďalších 30 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.