Hríbovo-hrášková polievka (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Nazbierali sme si na vychádzke v lese kuriatka , v záhradke už máme mladú zeleninku tak mi nedalo a uvarila som jarnú polievku. Nám veľmi chutí , hlavne mojim deťom.

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca si dáme variť najskôr nakrájanú koreňovú zeleninu aj kuriatka. Posolíme. Ja som varila v 3 l . hrnci.
  2. Keď je koreňová zeleninka napol uvarená , pridáme hrášok a zemiaky. Na oleji si upražíme nadrobno pokrájanú cibuľku , pridáme hladkú múku a upražíme zápražku.
  3. Zápražku pridáme do polievky a dobre premiešame. Ak sú už zemiaky mäkké do polievky nakoniec pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a nastrúhanú mrkvu.
  4. Necháme povariť ale už len chvílu , a môžeme polievku odstaviť. Dobrú chuť.