Hrianky

Hríbové chlebíky (fotorecept)

Autor receptu: londenite

Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke v lese huby. Z obchodu huby budú rovnako chutné. Pokrájate, podusíte, naložíte na opečený chlieb a je to.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Huby a cibuľu očistíme a pokrájame.
  2. Na oleji opražíme cibuľu a huby. Posolíme (ja som použila bylinkovú soľ), hodíme vetvičku rozmarínu, podlejeme a necháme dusiť aspoň 10 minút.
  3. Neskôr pridáme pokrájanú salámu, paradajku, pridáme štipku provensalského korenia, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájaný strúčik cesnaku. Odkryté to máme na ohni ešte 6 minút.
  4. Chlieb opečieme na panvici alebo v hriankovači a naložíme naň podľa chuti huby z panvice. Môžete si to posypať ešte žeruchou alebo pažítkou, petruškou.