Hrianky
Hríbové chlebíky (fotorecept)
Autor receptu: londenite
Tento recept je taký piatkový na večer,
urobený z radosti, že ste našli na
prechádzke v lese huby. Z obchodu
huby budú rovnako chutné.
Pokrájate, podusíte, naložíte na
opečený chlieb a je to.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby a cibuľu očistíme a pokrájame.
- Na oleji opražíme cibuľu a huby. Posolíme (ja som použila bylinkovú soľ), hodíme vetvičku rozmarínu, podlejeme a necháme dusiť aspoň 10 minút.
- Neskôr pridáme pokrájanú salámu, paradajku, pridáme štipku provensalského korenia, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájaný strúčik cesnaku. Odkryté to máme na ohni ešte 6 minút.
- Chlieb opečieme na panvici alebo v hriankovači a naložíme naň podľa chuti huby z panvice. Môžete si to posypať ešte žeruchou alebo pažítkou, petruškou.