Hríbová praženica (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dostala som zopár čerstvých suchohríbov.Tento rok sú moje prvé.Švagriná mi každký rok dá toľko,že si môžeme spraviť takúto smaženicu,trochu z nich zavariť.Vnučka zje granatír marš jedine so zavarenými hríbami.

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné suroviny.Cibuľu nakrájam na kocky. Dám ju dusiť na olej.
  2. K dosklovita udusenej cibuľke pridám nakrájané hríby.Tieto osolím,okorením,pridám prelisovaný strúčik cesnaku a mletý kmín. Podlejem pol deci vody a dusím do mäkka.
  3. Kým sa hríby dusia,nakrájam čerstvú petržlenovú vňať.Vajíčka rozbijem a pridám k hríbom aj s petržlenovou vňaťou.Nechám stuhnúť vajcia a rýchlo k stolu.Podávala som s čerstvým chlebom.Bola že to dobrota.