Hríbová polievka pre môjho ocka (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

Môj otec zbožňuje hríby v akejkoľvek podobe, no najviac mu chutí moja hríbová polievka.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hríbová polievka je najlepšia, ak sa robí z viac druhov hríbov. Otec tentokrát nazbieral kozáky... Cibuľu ošúpeme, hríby očistíme (odstránime tvrdé časti), umyjeme a pokrájame. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme huby, osolíme, premiešame a prilejeme trocha vody. (pozor, hríby počas varenia pustia šťavu!)
  2. Zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým hríby úplne zmäknú. Okoreníme podľa chuti, doplníme vodu, ak treba a ponorným mixérom rozmixujeme časť hríbov - takto polievku zahustíme bez použitia múky.
  3. Posledným krokom pridáme smotanu, necháme prejsť varom a výborná polievka je hotová. Dobrú chuť!