Hríbová polievka pre môjho ocka (fotorecept)
	        Autor receptu: katkaszaboova
	         
	        
	        Môj otec zbožňuje hríby v akejkoľvek podobe, no najviac mu chutí moja hríbová polievka. 
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hríbová polievka je najlepšia, ak sa robí z viac druhov hríbov. Otec tentokrát nazbieral kozáky...
Cibuľu ošúpeme, hríby očistíme (odstránime tvrdé časti), umyjeme  a pokrájame. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme huby, osolíme, premiešame  a prilejeme trocha vody. (pozor, hríby počas varenia pustia šťavu!)
 - Zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme na miernom ohni, kým hríby úplne zmäknú. Okoreníme podľa chuti, doplníme vodu, ak treba a ponorným mixérom rozmixujeme časť hríbov - takto polievku zahustíme bez použitia múky.
 - Posledným krokom pridáme smotanu,  necháme prejsť varom a výborná polievka je hotová. Dobrú chuť!