Hráškový paprikáš (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Bola som sama doma. Manžel išiel ráno na krv a mal ísť aj k očnému lekárovi. Syn mi
priniesol svoj prvý tohoročný úlovok - kapra. Doma mi ho zabil. Mala som na pláne, že
spravím kapra. No už bol obed a ten môj chlap nechodil. Pri lúpaní hrášku som si
spomenula, že moja kolegyňa Jožka si raz doniesla do práce hráškový paprikáš. Tak
som si ho z
nudy spravila.
Postup
- Ráno som obrala hrášok, vylúpala som ho.
- Jednu strednú cibuľu som pokrájala. Uvarila som zemiaky v šupke. Taktiež som uvarila prepeličie vajíčka. Akosi sa mi nazhromaždili, potrebujem ich minúť.
- Na oleji som orestovala nakrájanú cibuľu.
- Hrnies som odstavila z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Podliala som to naberačkou kuracieho vývaru od nedele.
- Pridala som hrášok, chvíľu som ho povarila. Pridala som soľ, mleté čierne korenie.
- Asi z polovičky kyslej smotany a trochu mlieka som spravila zátrepku tak, že som pridala 1,5 pl múky. Pridala som ju k hrášku a chvíľu som ju povarila. Do hotového sa môže nasekať kôpor. Mne sa nechcelo ísť von na slnko, tak som pridala petržlenovú vňať, ktorú som mala doma.
- Uvarené prepeličie vajíčka som očistila. S rybou som čakala na manžela.
- Filety z kapra som osolila, obalila v ochutenej múke. Opiekla som ich na masle s olejom. V druhej panvici som opiekla zemiaky.
- Manžel si dal po príchode domov len paprikáš s vajcom a zmorený si išiel ľahnúť. Rybu som robila až na večeru.