Hráškový paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Bola som sama doma. Manžel išiel ráno na krv a mal ísť aj k očnému lekárovi. Syn mi priniesol svoj prvý tohoročný úlovok - kapra. Doma mi ho zabil. Mala som na pláne, že spravím kapra. No už bol obed a ten môj chlap nechodil. Pri lúpaní hrášku som si spomenula, že moja kolegyňa Jožka si raz doniesla do práce hráškový paprikáš. Tak som si ho z nudy spravila.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ráno som obrala hrášok, vylúpala som ho.
  2. Jednu strednú cibuľu som pokrájala. Uvarila som zemiaky v šupke. Taktiež som uvarila prepeličie vajíčka. Akosi sa mi nazhromaždili, potrebujem ich minúť.
  3. Na oleji som orestovala nakrájanú cibuľu.
  4. Hrnies som odstavila z ohňa a pridala som mletú červenú papriku. Podliala som to naberačkou kuracieho vývaru od nedele.
  5. Pridala som hrášok, chvíľu som ho povarila. Pridala som soľ, mleté čierne korenie.
  6. Asi z polovičky kyslej smotany a trochu mlieka som spravila zátrepku tak, že som pridala 1,5 pl múky. Pridala som ju k hrášku a chvíľu som ju povarila. Do hotového sa môže nasekať kôpor. Mne sa nechcelo ísť von na slnko, tak som pridala petržlenovú vňať, ktorú som mala doma.
  7. Uvarené prepeličie vajíčka som očistila. S rybou som čakala na manžela.
  8. Filety z kapra som osolila, obalila v ochutenej múke. Opiekla som ich na masle s olejom. V druhej panvici som opiekla zemiaky.
  9. Manžel si dal po príchode domov len paprikáš s vajcom a zmorený si išiel ľahnúť. Rybu som robila až na večeru.