Hráškový guláš
Autor receptu: nazarboncuk
Rýchly obed či večera. Použila som mrazený hrášok, s čerstvým by som mala iné plány :) Nesúďte názov prosím, s gulášom to nemá naozaj nič spoločné, len som nevedela ako toto jedlo nazvat :)
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme lyžicu paprikovej pasty alebo zaprášime mletou červenou paprikou.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, hrášok a ošúpané, nadrobno nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a zalejeme vývarom.
- Prikryjeme a dusíme, kým nie sú zemiaky úplne mäkké. Môžeme podávať s ryžou alebo len tak s chlebom. My sme si k nemu dnes dali cibuľové bagetky od @cistinky a poľníčkový šalát s jarnou cibuľkou a jogurtom.
Dobrú chuť!