Hráškovo-kukuričné trojuholníčky (fotorecept)
Autor receptu: jack
Tento recept ma hneď zaujal ked som si prezerala časopis Pošli recept. Hneď som ho chcela
vyskúšať a z výsledku
som veľmi milo prekvapená. Mal veľký úspech.
11 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Hladkú múku premiešame s práškom do pečiva, zmäknutým maslom, trochou soli a vodou. Vodu pridávame postupne.
- Cesto vymiešame do hladka na pracovnej doske, alebo v miske komu je ako lepšie. Necháme ho chvíľku odpočinúť. Pripravíme si zatiaľ náplň.
- Náplň: Cibuľu si pokrájame na drobno. Hrášok a kukuricu spolu s pokrájanou cibuľou rozmixujeme na hladkú pastu. Dochutíme cesnakom.
- Párky pokrájame na kolieska. Pokiaľ budete robiť s klobásou, pokrájajte si ju na malé kocky. Lepšie sa vám bude zatáčať aj krájať. Cesto si vyvaľkáme na pomučenej doske do stredne veľkého obdlžníka.
- Natrieme ho pretlakom, naukladáme nakrájané párky a nakoniec vrstvíme zeleninovú náplň.
- Opatrne cesto zvinieme do závinu.
- Potom opatrne a hlavne s ostrým nožom krájame trojuholníčky.
- Každý trojuholník presunieme opatrne na vymastený plech, alebo môžete dať aj papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
- Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov do ružova.
- Môžte ich pripraviť aj s pikantným pretlakom a pikantnou klobáskou, kto má rád štipľavé, budú ešte chutnejšie.