Hráškovo-kukuričné trojuholníčky (fotorecept)

Autor receptu: jack

Tento recept ma hneď zaujal ked som si prezerala časopis Pošli recept. Hneď som ho chcela vyskúšať a z výsledku som veľmi milo prekvapená. Mal veľký úspech.

11
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku premiešame s práškom do pečiva, zmäknutým maslom, trochou soli a vodou. Vodu pridávame postupne.
  2. Cesto vymiešame do hladka na pracovnej doske, alebo v miske komu je ako lepšie. Necháme ho chvíľku odpočinúť. Pripravíme si zatiaľ náplň.
  3. Náplň: Cibuľu si pokrájame na drobno. Hrášok a kukuricu spolu s pokrájanou cibuľou rozmixujeme na hladkú pastu. Dochutíme cesnakom.
  4. Párky pokrájame na kolieska. Pokiaľ budete robiť s klobásou, pokrájajte si ju na malé kocky. Lepšie sa vám bude zatáčať aj krájať. Cesto si vyvaľkáme na pomučenej doske do stredne veľkého obdlžníka.
  5. Natrieme ho pretlakom, naukladáme nakrájané párky a nakoniec vrstvíme zeleninovú náplň.
  6. Opatrne cesto zvinieme do závinu.
  7. Potom opatrne a hlavne s ostrým nožom krájame trojuholníčky.
  8. Každý trojuholník presunieme opatrne na vymastený plech, alebo môžete dať aj papier na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semienkami.
  9. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov do ružova.
  10. Môžte ich pripraviť aj s pikantným pretlakom a pikantnou klobáskou, kto má rád štipľavé, budú ešte chutnejšie.